röntgen, grill, kateterrrn.

I fredags var jag ivg på röntgen av njuren, för att kontrollera att katetern skall gå att tas ut.

Det konstaterade dem att det gick. Vad jag ju dessutom trodde, som INTE skedde, var att de skulle ta ur skiten på mig, men ICKE. "Nej, det står inget på remissen om att jag skall göra det" (så karln visste ju uppenbarligen precis hur man gjorde)
"Kan ni inte bara ringa urologen och få bekräftat att det går bra att ta ur den då?"
"nej" 
... Så hem fick jag gå i fredags med katetern kvar. Fyfasen vad ledsen jag var. JAg var nog lite för inställd på att den skulle dras då.
Eller hem, vi åkte till Jörgens jobb, för han behövde jobba ett par timmar. (det resulterade i 6h) Men det gick så bra så. Fredags em på CashIT... många ville hellre gosa med bebis än jobba, så det vart lite långa fikapauser med prat och dumheter, som det alltid blir när jag kommer! :) Ett trevligt arbetslag det där.

Idag ringde pappa och frågade om jag inte kunde åka iväg till Bergvik och köpa honom en gasolgrill han hade sett på tillbud (?) tillbud... erbjudande? "Sett på erbjudande?" hmm.. sett erbjudande om? Äh, det blir bara dumt.
HUr som helst. en gasolgrill som var sänkt 3000 spänn. SÅ jag och Jörgen åkte iväg i eftermiddags efter jag och Heléne hade pluggat klart för dagen, och köpte den. Inne på Bergvik ringer det.
"Ja hej mitt namn är **tjohejsan** läkare på kvinnokliniken, jag har följt ditt fall lite, och undrar, du var iväg på röntgen i fredags? Har du katetern kvar??"

mm, jo så är ju fallet. de gjorde röntgen och tog inte ur den.
Hon tyckte det lät väldrigt märkligt och förstod att jag var väldigt sugen på att få bort katetern och hon skulle ta tag i detta, så det gjordes något åt. Hon sade att hon skulle få tag i någon som skulle lösa problemet åt mig, men hade jag inte hört något på fredag, skule jag ringa till specialistmödravården då, så skulle de styra upp något.
Underbart! En som tar tag i saker och ting! Fantastiska människa!

5 minuter senare ringer det igen. "Ja det är jag igen" Vad sägs om att dra den imorgon halv 2 på urologen?
Jag blev så glad så tårarna började rinna på mig, inne på Bergvik! Haha! Jag tror jag hann tacka henne 300 gånger på mindre än en minut, och nu i efterhand inser jag att jag måste ha låtit helt desperat! Haha!

så IMORGOOOON!

Idag har Jag och Heléne pluggat som sagt, det var för att vi bägge glömt inlämningsdatum och sånt... Jag vill inte skriva för mycket, men vi går eventuellt upp till opponering även om våra handledare inte tycker om idén. Känns helt värdelöst, men jag vill ha ut mitt betyg i Psykologi C nu! Känner mig skitstressad över det, och det får mig att må dåligt.

Det känns naturligtvis INTE bra att gå upp med en uppsats som handledarna inte tycker om, men som jag sade till Heléne förut. Jag kan sitta HUR mycket som helst, för att få FHS att bli nöjda med vårt arbete, bara jag gjort klart uppsatsen för betygens skull.

uäh, mår helt illa när jag tänker på det!
Det är nämligen en opponering v 22-23 också, men det är veckan vi åker till Mallorca, så då är jag ju inte ens hemma! :(



Nu skall jag räkna ihop hur länge min pyelostomi har överlevt, och hur gammal den blir, för imorgon dööör den!


Sen blir det film och smultronglass med mina hallon!



Livet från den ljusa sidan
Idag var andra dagen jag var själv med mamma. Som tur var har inte pappa jobbat så mycket de här två dagarna, utan har kommit hem ungefär klockan 15 bägge dagarna. Det har varit jättemysigt! Jo tack, min tillvaro spenderas mest ätande rapande, sovande och resulterar i blöjbyten. Jag tror jag har lite ont i magen av ersättningsmaten jag får, eftersom min mamma inte ger mig nog med mat från originalkällan. Det blir lätt så (med magknipet) hörde jag att barnmorskan sade idag.
Ja just det, i morse var jag och vägde mig, på den där hemska vägmaskinen de har. 4020 gram vägde jag! Mmm! Sen sade pappa att jag var 55 cm lång också! Vi gick dit alla tre, pappa hade jobbat hemifrån i förmiddags och så åkte han till jobbet först efter lunch.
Barnmorskan hade jättestor empati med mamma när mamma berättade att hon var frustrerad över att amningen inte fungerar. så Ulla (som BM hette) försökte lugna mamma genom att berätta att ersättningen är jättebra, den som är idag. (Men det vet ju redan jag! Jag ÄÄlskar den maten, jag äter så mycket hela tiden!
Jag har varit lite sur de här två dagarna, men jag har låtit mamma sova ordentligt på nätterna så hon har haft jättebra tålamod med mig. Pappa trodde att han kunde fp jobba nuikväll, för mamma behövde plugga klart det sista, men det såg jag till att han inte kunde, och då blev han lite trött i ögat på mig. *fniss!*

IMorgon skall jag med mamma till universitetet och sen skall vi åka till sjukhuset så mamma får bli "frisk" igen! Jippie!



Pussåkram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0