Vardagsuppdatering?

Jag kom på en grej som jag tyckte var en bra grej. Tror jag.

Pippis kappsäck finns med alla DVDfilmer av astrid lindgren. Den önskar jag mig när bebisen är på plats!
(Jag KAN komma att ta tillbaka det, i förmån för något viktigare, men annars tycker jag att det är en rätt bra grej, det är väl nåt som är värt att ha? det tycler jag...
Markus började genast prata bluuuray-format och sån skit då, men sånt orkar jag inte bry mig om! Bara inte bebisen blir lika kräsen på bildformat som Jörgen! Då ligger filmerna förståds (TÄNK att jag aldrig kan lära mig stava förstås på ett vettigt sätt!) risigt till! Höhö!
Abborre aborre? Inte vet jag! Tippar det stavas med två B, men det händer inte allt för ofta, så jag tror folk begriper..

Jörgen är på "Public Enemies" tillsammans med våra emimente vänner Bernt-Olav Berger och Barkus Mjörkman. Jag vill inte se action, och dessutom är det det sista jag har råd med... (Ifall det inte är Harry Potter)

Sååå, jag är gräsänka ikväll och skall däcka framför teven (!)

Igår spontanföljde jag med två kompisar, Bamse och Karl ut till Karls stuga och grillade, och snackade skit. åså sov vi där. Det var skitmysigt, och speciellt eftersom man träffar dem så sällan!
Tack killar!

v 12

Du är på dag 88 av 280. (31,4%).
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 3 fulla dagar (v12+3).

V.13
Många upplever nu att de går in i en lugnare period.
Du har accepterat graviditeten, och perioden med den största missfallsrisken har passerat.
I vecka 13 är kroppslängden omkring 10 cm (huvud/stjärt)
Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda.
Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller.
Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan.
Tillväxt- takten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.
Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa.
Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring.
Fostret lyfter handen mot ansiktet.
Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar.

Pappa
Håret som såg risigt ut för någon vecka sedan börjar återfå sin glans.
Överraska din kvinna med att ge ett "hårfrissepaket"

JA TACK!! Fyfan hur jag ser ut i håret! UÄK! Om en vecka blir det nog ändring på det, på eget initiativ, då Jörgen garanterat inte läser denna blogg, haha!_:D

Kram och godnatt!

Motala

Idag kom vi hem från Motala.
Vi åkte i fredags eftermiddag direkt efter Jörgen slutat jobba och kom hem i eftermiddags. Det har på ett sätt lättare att vara där nere nu, eftersom chocken är över. Men allt har blivit så påtagligt på ett så otäckt sätt. Rensa ur lägenheten och roffa åt sig saker som om vi befann oss var som helst där saker var gratis. Syskonen har varit mycket rationella och allt har inte varit lika nedstämt denna helgen, men det beror säkert på att det var "arbetshelg" om man nu kan uttrycka sig så krasst.
Tommy och Lena bor i husvagnen under sommaren så vi har haft möjlighet att bo hemma hos dem dessa två gånger vi varit ner, vilket vi är mycket tacksamma för.
Men vad mycket fina saker hon hade! Smycken och porslin, dukar och gardiner, Massor!
Och hon var rädd om saker! Noggrann med allt och hade ordning och reda på sakerna.

Jag fick en massa sysaker som ingen av syskonen var intresserad av, vilket jag är mycket tacksam! Stickor och virknålar, garn knappnålar, ja massor som jag kommer få nytta av nu när jag blivit så rastlös av mig! Jag måste pyssla med saker. MIna händer vill ha arbete! :)

Jag fick även sån där... Ja, kallar man det garn eller? Det är mittemellan garn och tråd. Sånt garn man kan virka med! Det sade vi att Kristin, Henriks tjej kunde få, eftersom hon är så duktig på att virka, och tycker om det, så mamma skulle ta med det ner när hon åker.

Den här helgen har verkligen sugit musten ur mig, och jag känner mig inte särskilt motiverad att jobba imorgon, men det är sista veckan, så jag borde överleva! ;) Sen är det sommarlov, och fan vad jag skall pyssla här hemma! Skall rensa ALLT skrot som är!

På fredag är begravningen. fy, det blir jobbigt. jag bävar för alla syskon någ enormt, men jag blir alltid så känslomässigt berörd av såna tillställningar själv, och ja.. nej jag vet inte. det blir jävligt helt enkelt. Jag har inga kläder heller.

JUST! Glömde nästan berätta! Jag vågar nästan inte ens hoppas på det, men Jörgens bror Tommy sade att han hade pratat med Åke (deras pappa) och han vill att vi kommer förbi på lördag! Som sagt, jag vågar inte hoppas för mycket, men min innersta önskan är att träffa honom, jag har trots allt inte träffat honom under dessa två och ett halvt år Jag och Jörgen varit tillsammans.

-------------------------------------------------

Nog med tråkigheter, för mitt i allt detta onda, händer faktiskt det mest fantastiska två människor kan uppleva.
Jag tänker på det hela tiden, men det slår mig ordentligt cirkus en gång om dagen;
VI SKALL BLI FÖRÄLDRAR!
Vi skall faktiskt på riktigt få ett sånt där liitet knyte som jag tittat på sedan jag träffade jörgen, och tänkt, en sån skall vi ha, en vacker dag. Den dagen då vi väntar en sån är HÄR!
Det finns inte ord för hur lycklig jag är.

Varje gång jag kramar om Jörgen, tittar på honom och säger "Du skall bli pappa till mitt barn" eller "VI skall bli föräldrar" eller "Vi skall ha barn, du och jag" eller.. ja ni förstår. så får jag ett undrande "ja?" tillbaka. Haha!
Jag tror inte riktigt karlar fungerar som oss.. Det som försigår i hans hjärna är garanterat "Varför berättar hon det för mig gång på gång? det har jag ju vetat skitlänge nu"
Medan jag tänker "Herregud, en sån där liten, MINIMÄNNISKA! i min mage! Det är ju helt kokos!"

Erik min Msn & sms-vän som jag träffat en hel gång, har upplyst mig om en sak... "Malacos" "Truly juicy"
Bild kommer, men Jääklarns vad goda de är! Åså är det inga kemiska färgämnen utan allt är naturligt och så är det 30% mindre socker i (Jämfört med vad vet jag inte, men det låter så fint)

Nu blire film att somna till!

Kram och godnatt!

MUMS

Doktorer och en helt fiktiv historia.

En gång för länge sedan, (5 år) fanns det en naiv ung dam vid namn... vad skall vi säga... Malin kanske, Det är väl ett fint namn?
Den här Malin hade fått i uppdrag av en av sina absolut bästa vänner, Vad skall vi säga, Elin? Det är ju också ett fint namn? Att följa med på en fest. "ånej" tänkte Malin, "gud vad jobbigt att träffa nya människor och tvingas ta en carlsberg eller några" Det var nämligen inte ALLS Malins favoritintressen. Människor, uschamejjen...
Men men, som den gode vän hon var, följde hon med sin bästa vän på den där fruuktansvärda festen.
(som visade sig vara ohyggligt trevlig)
Malin gjorde som hon fasat, och tog väl en carlsberg eller 15 och blev jättekonstig i skallen. Hon skrattade och fnissade och tyckte att det var en så gemytlig stämning i den pittoreska ladan de festade i. Vad Malin också upptäckte var att hennes balanssinne och omdömesförmåga i princip var som bortblåst, bara på grund av de där goda carlsbergen. Konstigt... Dessa två tillfälliga brister i Malins hjärna, resulterade i att när Malin skulle klättra upp för en stege (som man var tvungen att klättra på, för att ta sig till "festvåningen") Ramlade hon. Problemet var att Malin hade klättrat skithögt på den där jävla stegen innan hon ramlade, så det resulterade i ett fall på cirka 3 meter. Malin ser saker i slowmotion, och landar. På ryggen.
gråter. försöker resa sig upp, men det går inget vidare värst bra. Tårarna var inte av chock, utan av den kopiösa smärtan som spred sig genom hela bröskorgen på henne, så fort hon rörde sig minsta lilla. Malin kunde aldrig riktigt begripa hur hon kunde resa på sig och sedan fortsätta festa hela natten, utan att gå av på mitten, men på något vis gick det, trots det onda.
Morgonen efter när ölen gått ur.... Låt oss säga såhär. Det var INTE den bästa dagen i Malins liv. hon kunde inte röra sig utan att gråta. 2 treo comp senare, hade Malin preciis lika ont som innan. (vi hade en läkare med oss, på plats)
Men men, the time went by, och efter 2 månader hade Malin inte ont längre. JIPPIE!

Det här är i allafall den officiella lögnen, och allt stämmer, utom ett par saker. Och för er som tror det handlar om att Ölen inte alls var öl, så är det inte det som var lögn. Jag var skitfull.

Jag? nää.. oj. Hoppsan!


Nej, okej, nu till verkligheten. Jag har faktiskt haft jävligt ont av det där revbenet jag bröt då, ända sedan dess, och det skaver som fan om jag sitter ner en längre stund. Jag såg scenariot framför mig med en bebis om 5 månader som skall kicka på det där revbenet, och jag ser då inget trevlig scenario. Shit vad ont!
Så jag fick en läkartid idag, men hon sade att de inte tordes att göra någon röntgen på det, på grund av den lill* Så ifall det kommer att jävlas med mig så vet jag i allafall att det bara är att stå ut. Hon tröstade mig med att allt blir lite mer "uppmjuknat" när man är gravid, och att det kanske inte kommer att göra så ont då... eh, ja.

Jag och Jörgen har fått erbjudande om att vara med i en studie om allergi som pågår i Värmland nu. Sverige är ledande i att vara allergiska, i hela världen, tillsammans med typ, storbritannien eller nåt sånt. och det resulterar i att vi forskar en del på det. Det betyder att jag skulle lämna prover, och detta vbar jag och gjorde imorse. 14 såna där blodrör skulle hon ha, i varierande storlek. Jag trodde aldrig det skulle bli klart! Haha! Åså skall vi ha någon pizzakarton här hemma i några veckor som skall samla damm och katthår. (det skall bli kul att se hur den ser ut när den lämnas in! BM sade att "det kommer nästan inte synas någonting på kartongen, men de kommer att använda sig av mikroskopiska partiklar på den" Varpå jag och Jörgen tittade på varandra, skrattade och berättade att vi har katter som fäller mer på en dag än om man skulle hälla ut en full dammsugarpåse på golvet varje dag i ett år. I princip.


Hade jag vetat hur trött jag skulle bli av att vara gravid, hade jag aldrig tagit detta jobbet! Imorgon skall jag till Hälleförs Molkom och Hammarö! arrghhh!
Sova tidigt idag ...
Nu måste jag plocka lite i hyddan innan vi skall se klart på matrix, som vi inte såg klart igår, för att jag somnade.

god natt!

Mitt i allt detta vackra...

Så händer det allra allra värsta. Jörgens mamma har gått bort. Vi är alldeles förtvivlade och ingen begriper någonting.
Otroligt tragiskt jobbigt och påfrestande för alla.
Vi hade planerat att åka ner med vårat glädjande besked på fredagen, (igår) och berätta för alla, men nu fick alla höra det, så att de vet om det, mer eller mindre. Inte alls vad vi räknat med.

Ingrid skulle bli farmor för 4e gången, men det hann vi inte berätta.

Men syskonen till Jörgen blev, trots allt elände, otroligt glada för vår skull.
Vi kommer att åka ner till Motala till helgen igen, för att börja att så smått gå igenom tillhörigheter i lägenheten och dylikt.

förra helgen berättade jag för mamma och pappa, och jag blev så otroligt lugn och kände mig trygg med vårt beslut när jag upptäckte att jag fick sådan otrolig uppbackning på det.
ALLA jag berättat för, har blvit så glada, och det känns bara helt fantastiskt! tack för allas stöd! Det är viktigt för mig/oss att veta att vi har er alla, det är trots allt ett helt outforskat territorium vi ger oss in på! :)

Jag har blivit så otroligt rastlös sedan jag slutat röka, jag syr och jag gör naglar och jag har börjat pyssla med småsaker. tålamodskrävande saker går hur bra som helst, jag har på något vis ett helt annat lugn i mig, märkligt men sant!

Nu tror jag det får lov att bli lite yoghurt för 3e gången idag, haha! Vad vore jag utan yoghurt! :)

Kram på er!

tillägg!

Du är på dag 75 av 280. (26,8%).
Du har gått 10 fulla veckor och 4 fulla dagar (v10+4).

över 1/4 avklarat! "lätt som en plätt de4t här ju!" ;-)

Nu skall det bli film här hemma!

Hälsosamtalet!

jag hade ju inte skrivit något om det. det var inte så mycket att tjoa för.
rök inte.
drick inte.
knarka inte.
ät inte naturläkemedel
ät folsyra.
variera kosten.

Jaja, det är väl för väl att det är självklara saker.


Men Idag vet ni vad!

Idag var jag och Jörgen på inskrivning! vår Barnmorska är så gosig!
Jörgen tyckte att hon var en hippie, men jag tror han tyckte bra om henne ändå. Hon pratade allt möjligt, och beskrev mig som en tigerhona med unge... Jag vet inte riktigt var hon ville komma. Men hon menade att Jörgen hade en viktig roll direkt efter förlossningen också.
Det är mycket den tanten säger, som inte riktigt hamnar i ett sammanhang. det är inte för tydligt, alltid. Men som sagt, hon är så mysig :)

Så, v 10
Under vecka 10 ökar längden från hjässa till stjärt i medeltal till 3,6 cm.
siktet börjar anta mänskliga drag även om ögonen fortfarande sitter långt ifrån varandra ute på sidorna av skallen. Nästippen syns tydligt liksom munnen. Armarna börjar böjas i armbågarna och benen i knävecken. Händerna är lätt kupade och i början av vecka 10 börjar man kunna se på fötterna var tårna ska komma och de syns åtskilda i slutet av veckan. Såväl händerna som fötterna kan mötas. Mot slutet av perioden blir rörelserna mer kraftfulla och fostret kan börja ändra läge. Barnet kan redan nu börja hicka, vilket betyder att diafragmamuskulaturen är tämligen väl utvecklad. Navelsträngen fäster långt ner på buken. De vävnader som ska bli skelett börjar omvandlas till brosk och ben. Tarmen börjar bli ihålig som ett rör. De yttre könsorganen är tämligen väl utvecklade, men man kan ännu inte se om det är en pojke eller flicka.Sköldkörteln (tyreoidea) börjar redan i vecka 10 utsöndra ett hormon (tyroxin) som är viktigt för cellernas energiomsättning. Känseln börjar utvecklas och barnet kan reagera på beröring.

Nu skall vi åka och handla mat!

ÅH förresten en sak till!

Jag trodde inte att det gick att vara såhär trött!
FYFASIKEN!

Oj oj oj tiden står INTE stilla nu!

Tiden rusar ifrån mig! Jag har ju inte hunnit skriva på 100 år!

Nu så, jag är i vecka tio, så det är några veckor sedan jag skrev!

Jag bernt och Jörgen var ju på Lanzarote, UNDERBART! Men tänka sig att dagen vi reste, blev det 30 grader i Karlstad, och så höll det sig, till dagen då vi kom hem och det började regna! Jaja, det var INTE svalare på Lanzarote, det kan jag lova :)
Jag får väl erkänna att jag var e aningens bitter på Jörgen och bernt, som passade på att pimpla öl för 8 personer på resan. en öl hade vart gott... var en tanke som slog mig oftare än "vad varmt det är" i princip. I övrigt hade jag ingen matlust på hela resan. Haha! herregud, det låter som att resan baravar fylld av bekymmer, men det var den verkligen inte!

har fått TOK-cravings efter allt med mjölk i sig. Det började på lanzarote, och sitter fortfarande i, så nu är det yoghurtfrukostar som gäller! :-)

RSS 2.0